Avonturenhuis

Scouting Nederland realiseert op Scoutinglandgoed Zeewolde het Avonturenhuis. Het Avonturenhuis is vanaf zomer 2021 het centrale gebouw op het Scoutinglandgoed waar kinderen en jongeren kunnen overnachten. Hier kunnen kinderen en jongeren met meerdere groepen samen op kamp en avonturen beleven in de natuur. Om ervoor te zorgen dat álle kinderen mee kunnen doen, is het gebouw ook volledig toegankelijk voor kinderen met een beperking. Niet alleen scouts uit binnen en buitenland, maar alle kinderen en jongeren kunnen gebruik maken van het gebouw. Het geeft ook jonge kinderen die (nog) niet kamperen, zoals bevers en welpen en kinderen onder de 12 jaar, de mogelijkheid op kamp te gaan in de natuur. Het is ons internationale scoutcentrum waar scouts van alle leeftijden, uit stad en land, binnen- en buitenland, elkaar ontmoeten in de natuur, centraal in Nederland.

Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren samen buiten in de natuur kunnen spelen en zich ontwikkelen. Het vergroot zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een sterker sociaal netwerk. Helaas is dat nog niet voor alle kinderen en jongeren in Nederland vanzelfsprekend. Daarom maken we met de bouw van het Avonturenhuis op kamp en avontuur in de natuur gaan voor iedereen mogelijk.

Het Avonturenhuis is de uitvalsbasis centraal in Nederland van waaruit alle kinderen en jongeren samen op kamp en avontuur in de natuur kunnen gaan. Er is ruimte voor diverse groepen om te overnachten en activiteiten in de natuur te doen, zoals op kamp gaan, zeilen en sporten. Het is ook het internationale scoutcentrum waar scouts van alle leeftijden, uit heel Nederland èn het buitenland elkaar ontmoeten. Land, lucht en water komen er bij elkaar.