Garcia Moreno | Verbouwing Explorerblokhut

van totaal € 8.000 (13%)

Op het terrein van Scouting Garcia Moreno Nieuwkuijk staan drie verschillende gebouwen, de hoofdblokhut, de Scoutsblokhut en de Explorerblokhut. De hoofdblokhut en de Scoutsblokhut zijn de afgelopen jaren grondig opgeknapt waardoor deze weer vele jaren mee kunnen. Echter begint de Explorerblokhut dermate ernstige gebreken te vertonen dat een grondige renovatie niet lang meer op zich kan laten wachten.

Deze volledig houten blokhut is rond 1987 gebouwd om alle onderdelen van de Scouting bij elkaar te brengen. Sinds deze tijd is de blokhut voornamelijk gebruikt door de oudste leeftijdsgroep, de Explorers (15 tot 18 jaar).

In 2009 is er nog groot onderhoud gepleegd aan het gebouw door het asbest dak te vervangen, de toiletvoorziening te renoveren en de achterwand te voorzien van een nieuwe beplating. Dit allemaal met de gedachten dat de blokhut dan weer een jaar of 10 mee kan.

Nu 14 jaar later is de blokhut echt op. Dit komt mede doordat de onderkant volledig aan het wegrotten is, ramen en soms ook deuren niet meer open kunnen. Aangezien we met de jaren zien dat de blokhut sneller achteruit gaat, weten we niet hoe lang deze blokhut nog veilig is. Daarom is het nu tijd voor actie! 

Simpel renoveren is geen optie meer. Na uitvoerige gesprekken met "vakmannen" is er voor gekozen om de structuur en dak te behouden en de wanden, vloer en inrichting compleet te vernieuwen. En nu we toch bezig zijn maken we een slag op het gebied van duurzaamheid door betere isolatie, LED verlichting en gasloos verwarmen.

Door jarenlang sparen kunnen we veel uit eigen middelen financieren en de heropbouw realiseren maar om er ook een fijne blokhut van te maken voor onze explorerers hebben we extra financiele middelen nodig. Draag jij een (figuurlijk) steentje bij aan onze nieuwe blokhut?

Kies een bedrag
€ 7,50 Doneren Kilo betonijzer - In de vloeren gaat aardig wat kilo betonijzer. Met jouw donatie voegen we weer een kilo ijzer toe en zorg jij samen met ons voor een stevige fundering! Elke donateur zal worden vermeld op een prominente plek in het nieuwe clubhuis. 3 donateurs € 25 Doneren Kruiwagen zand - Altijd al een kruiwagen zand willen hebben voor bijvoorbeeld de zandbak? Doordat we gaan uitgraven komen er heel veel kruiwagens zand vrij. Als je een kruiwagen zand sponsort nodigen we je uit om een kruiwagen zand te komen halen. Hulp met uitgraven is altijd welkom! Nog 500 beschikbaar € 50 Doneren Rabatdeel - Draagt u graag een steentje bij aan ons nieuwe clubhuis? Dat zal helaas niet gaan, want ons clubhuis wordt van hout. Dat is een stuk duurzamer en past ook mooier in de omgeving! Gelukkig kunt u op deze manier wel een plankje bijdragen. Elke donateur heeft de mogelijkheid om vermeld te worden op een speciale plek in de blokhut. 5 donateurs € 150 Doneren Keukenkastje - Wil jij bijdragen aan het realiseren van de nieuwe keuken zodat we ook weer kunnen koken, en ja afwassen! Elke donateur heeft de mogelijkheid om vermeld te worden op een speciale plek in de blokhut. 1 donateur € 500 Doneren Houten constructie paal - Draagt u graag een steentje bij aan ons nieuwe clubhuis? Dat zal helaas niet gaan, want ons clubhuis wordt van hout. Dat is een stuk duurzamer en past ook mooier in de omgeving! Gelukkig kunt u op deze manier wel bijdragen aan een stevige constructie. Elke donateur heeft de mogelijkheid om vermeld te worden op een speciale plek in de blokhut. 1 donateur € 1.000 Doneren Raamkozijn - Een blokhut zonder ramen is ook zo donker, ook onze explorers willen graag naar buiten kijken. Draag ook een kozijntje bij en zorg dat er daglicht in onze blokhut komt! Elke donateur heeft de mogelijkheid om vermeld te worden op een speciale plek in de blokhut. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen