Help herbouwen aan de boerderij van de Roothaangroep!

Nog te gaan

van totaal € 10.000 (35%)

Niet iedereen zal wellicht weten dat er tot september 2016 een mooie, oude scoutingboerderij op ons terrein stond. Deze was al lange tijd in gebruik door onze scoutinggroep. 

Helaas is dit fijne en historische pand op 19 september 2016 afgebrand. Een ramp voor onze groep, want naast al het materiaal en belangrijke herinneringen verloren we ook meteen onze grote groepsruimte waar we met de hele speltak tegelijk onze opkomsten konden draaien.  

In 2016 is er direct een werkgroep opgericht die al die tijd op de achtergrond bezig is geweeest met het plannen van de herbouw van de boerderij en zijn er nu (bijna) klaar voor. De boerderij komt terug - maar dan anders! 

Hiervoor kunnen we jouw hulp goed gebruiken, bijvoorbeeld door te doneren, maar je kan via deze website ook zelf een actie opzetten waarmee jij geld kan ophalen bij famillie, vrienden, kennissen of in jouw buurt. 

Heb jij vragen? Neem dan contact op via herbouw@roothaangroep.nl.

We hebben jouw hulp nodig!

Scouting Roothaan (stichting en groep) is druk bezig om de herbouw te realiseren.

We willen jullie - vrienden van scouting, leden, ouders en hun netwerk - vragen om ons te helpen om de boerderij en de andere plannen over de finishlijn te krijgen!

Je kunt ons op verschillende manieren helpen. Hieronder een paar ideeën en als je zelf andere ideeën hebt, horen we dat graag via herbouw@roothaangroep.nl.

1. Sponsors
We zoeken hulp bij het zoeken naar sponsors:
- Een van onze leden is bijvoorbeeld binnen Alliander bezig om hun foundation te enthousiasmeren om ons te sponsoren. Dus werkt u of kent u iemand bij Alliander? Meld ons aan of laat het ons weten via herbouw@roothaangroep.nl!
- Of misschien kent u een bedrijf dat ons wil sponsoren, een dienst kan leveren tegen kostprijs of een ruimte voor ons en uw kinderen wil inrichten? Wellicht voor een leuke vermelding bij de ingang of een keer de locatie kunnen huren voor een netwerk- of BBQ avond?

2. Vakmensen en materialen
Omdat de afbouw deels door onszelf gedaan moet worden, zijn we ook op zoek naar inrichtingsmaterialen, van verlichting tot keukens, binnenmuren en een toiletgroep, én naar vaklui die daarmee om kunnen gaan en ons willen helpen bij het afmaken en inrichten van de boerderij.

De verschillende onderdelen zijn bijvoorbeeld:
- Vloer met vloerverwarmings buizen
- Stroomaansluitingen door het gehele pand
- Installeren van de keuken en het sanitair

Bent u handig (of kent u iemand die dat is) en wilt u wel een onderdeel voor uw rekening nemen? Dit in samenwerking met onze architect en aannemer. Hiervoor zoeken we bijvoorbeeld:
- Elektriciens
- Timmermannen
- Grondwerk
- Loodgieters


Lijkt het je wat om ons mee te helpen? Of ken je iemand die dat kan? Meld je dan aan via herbouw@roothaangroep.nl. We kunnen alle
hulp gebruiken!

De herbouw van de boerderij is dringend noodzakelijk om zowel de 2 oude blokhutten te kunnen vervangen als één grote gebruiksruimte voor de groep te kunnen realiseren. Scouting Roothaan is met ca. 180 leden één van de grootste scoutinggroepen in de Achterhoek. En één grote binnenruimte waar je bijvoorbeeld met alle scouts of alle welpen tegelijk in kunt, die is er nu niet.

Naast de Roothaan wordt ons scoutingterrein ook wekelijks gebruikt door de scouting Graaf Ottogroep (als vaste huurder) die ca. 50 leden telt en door de therapeuten van Top Dog’s met hun honden. Ook in de zomermaanden maken diverse huurders gebruik van ons terrein en de gebouwen, zoals schoolklassen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, buitenschoolse opvang en diverse verenigingen uit Doetinchem en omgeving. Ook voor deze groepen kunnen we een nieuw pand goed gebruiken.

We hebben afgelopen jaren niet stilgezeten. Er zijn verschillende varianten voor herbouw van de boerderij onderzocht en diverse bouwoffertes gevraagd. Uiteindelijk is gekozen voor een modern ontwerp, waarin nog steeds de contouren van de oude boerderij te herkennen zijn. Een mooi pand! Dit voorjaar hebben we een bouwvergunning gekregen van de gemeente en een offerte van een aannemer uit Doetinchem. We hebben in juni een garantstelling van de gemeente gekregen. Nu rond de kerst, staan de eerste paaltjes in de grond die moeten laten zien waar het nieuwe gebouw komt te staan! 

Bouwplan - in stappen
We gaan met het verzamelde budget een ‘casco-boerderij’ laten bouwen, dus een buitenschil maar nog zonder sanitair, keuken, elektra etc. Helaas zijn de bouwprijzen flink gestegen én zijn er geen grote fondsen (meer), die ons met een (grote) gift willen bijstaan. We hebben dus nog niet genoeg geld voor een compleet gebouw.

We gaan niettemin starten zodat er over enige tijd een casco-boerderij staat. We willen deels op eigen kracht de verdere inrichtingrealiseren, maar hiervoor is ook extra geld nodig.

Als de boerderij compleet herbouwd is moeten de 2 oude (zwarte) blokhutten worden gesloopt, dit is een afspraak met de gemeente. Ons plan is om de 1e blokhut dan deels te laten staan en om te bouwen tot een ‘bijgebouw’ waar we onze grote spullen zoals grasmaaiers, tonnen, kruiwagen, biertafels/banken, etc. kunnen opslaan. Maar ook dat vergt geld en zal dus ook nog wel tijd vragen. Eerst de herbouw!

 

We zijn druk bezig met de eerste fase, waarbij we de boerderij casco gaan herbouwen.

Zoals u kunt zien is het begrotingsgat nog niet helemaal gedicht. Dus bent of kent u iemand dit kan bijdragen aan dit mooie project, doneer of neem contact op via herbouw@roothaangroep.nl.

 

Kies een bedrag
€ 10 Doneren 1 Kilo staal - Steun de Roothaan door één kilo staal te sponsoren t.b.v. de staalconstructie van het nieuwe gebouw. 31 donateurs € 25 Doneren Gevelbekleding - Steun de Roothaan door een deel van de gevelbekleding te sponsoren van het nieuwe gebouw. 32 donateurs € 100 Doneren Aanrader Nieuw dak - Steun de Roothaan door één vierkante meter dak te sponsoren van het nieuwe gebouw. Als blijk van onze waardering wordt u uitgenodigd voor de sponsorBBQ na de oplevering van de boerderij. 8 donateurs € 250 Doneren Verlichting - Steun de Roothaan door (binnen)verlichting te sponsoren van het nieuwe gebouw. Als blijk van onze waardering wordt u uitgenodigd voor de sponsorBBQ na de oplevering van de boerderij. 1 donateur € 1.000 Doneren Nieuw keukenblok - Om dit project tot een succes te maken, moeten nog enkele essentiële stappen worden gezet na oplevering. Binnen wachten uitdagende taken zoals schilderwerk, de installatie van het sanitair en het plaatsen van de keuken. Dit zijn de finishing touches die het gebouw echt leefbaar zullen maken voor de Scouts en de gemeenschap. Als blijk van onze waardering wordt u uitgenodigd voor de sponsorBBQ na de oplevering van de boerderij. € 5.000 Doneren Nieuwe keuken - Ik sponsor graag mee aan de nieuwe keuken waar voor alle jeugdleden en leiding heerlijk gekookt gaat worden. Als blijk van onze waardering wordt u uitgenodigd voor de sponsorBBQ na de oplevering van de boerderij. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen
Bekijk alle

Foto's van boven

15-05-2024 | 20:44 Heel veel hout. De afgelopen periode zijn er vooral houten regels geplaatst. Ook de eerste kozijnen zitten er al in! 
Lees meer