Nieuwbouw Scouting Gendringen

Deze ontwikkeling is een voortvloeisel van iets wat ooit is gestart met het aanplanten van een fruitbos aan de Waalstraat. Een initatief vanuit de jongste scouts om iets aan de opwarming van de aarde te doen. De scouting wil met dit nieuwe gebouw eennieuwe stap gaan zetten om uiteindelijk zelfvoorzienend te worden. Daarnaast willen we graag multifunctioneel in gaan zetten op samenwerking met diverse clubs die passen binnen de doelstellingen van de scouting. Zoals bijvoorbeeld de knutselclub die al gebruik maakt van ons huidige gebouw.

De oorspronkelijke situatie

Het oorspronkelijke gebouw van scouting Gendringen is bijna 50 jaar geleden gebouwd. Het gebouw is net te klein, muf en staat in middels niet meer op een plek waar een scouting thuis hoort, daarnaast is het niet haalbaar om het gebouw goed te verduurzamen.

De nieuwe situatie

Multiefultifunctioneel, duurzaam, energiezuinig en met relatief eenvoudige middelen te realiseren. Dat zijn de uitgangspunten voor het nieuwe scoutinggebouw.

Deze uitgangspunten hebben geleid tot een duurzaam en praktisch ontworpen gebouw. Het gebouw heeft een doorlopende kap met ruime overstekken en een buitenschoorsteen; de blikvanger vanuit de Waalstraat. Het dak is laag aan de zijde van Gendringen om zo maximaal gebruikt te kunnen maken van de ruimte voor zonnepanelen. Aan de Ulftse zijde is het dak opgetild en opent het gebouw zich naar het veld.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Ik kan niet via Ideal betalen, maar ik wil wel een donatie doen.
U kunt uw donatie ook overmaken op de rekening van Scouting Gendringen:
IBAN   NL18RABO0116397500
BIC     RABONL2U
o.v.v.   Donatie nieuwbouw Scouting Gendringen

Ik heb een factuur nodig voor mijn boekhouding.
Onze penningmeester kan voor u een factuur maken.
Neem hiervoor contact op middels de onderstaande button.
Mail de steun nieuwbouw commissie

Ik wil een donatie doen in de vorm van (bouw)materialen

We hebben nog diverse materialen nodig voor het nieuwe gebouw. Neem hiervoor contact op middels de onderstaande button.
Mail de steun nieuwbouw commissie