Nieuwbouw Scouting Paul Kruger Nijmegen

van totaal € 15.000 (49%)

Op ons prachtige bosterrein ‘de Kwakkenberg’ in Nijmegen organiseren wij elke zaterdag weer uitdagende scoutingactiviteiten voor de ruim 100 jeugdleden van scouting Paul Kruger.

Het centrale keuken- en sanitairgebouw is het kloppende hart van het terrein maar helaas in zeer slechte staat en dringend aan vervanging toe. Op de plek van het oude gebouw willen we een nieuwe duurzame en sfeervolle blokhut van gestapelde houten balken bouwen.

De bouwkosten zijn begroot op 175.000 euro. Gelukkig hebben we zelf al gespaard, hebben de eerste fondsen een donatie toegezegd, en is er door de leden geld opgehaald met  verschillende acties. Bij elkaar opgeteld hebben we hiermee al ruim een ton binnen. Met deze crowdfunding willen wij een bedrag van 15.000 euro ophalen. Helpt u ons aan een mooie donatie?   

Scouting Paul Kruger is in 1982 ontstaan uit een fusie van de Groenewoudgroep (opgericht in 1926) en de Kwakkenberggroep (opgericht in 1945), beide uit Nijmegen. In 1973 zijn bovendien de leden van de opgeheven Overbetuwehorde uit Elst (Gld) overgekomen naar Scouting Paul Kruger. In 2010 zijn er jeugdleden van de opgeheven scoutinggroepen Scouting Berg en Dal en Scouting d’Almaras opgenomen. 

De groep heeft twee terreinen: een aan de Sophiaweg in Nijmegen genaamd de Groenewoud, en een terrein aan de Kwakkenbergweg, genaamd de Kwakkenberg. De verschillende leeftijdsgroepen (speltakken) zijn verdeeld over beide terreinen. 

Scouting Paul Kruger is een bloeiende scoutinggroep met een stabiel ledenaantal van meer dan 100 kinderen en jongvolwassenen. Ruim 35 leidinggevenden zetten zich iedere week in om uitdagende activiteiten voor de jeugdleden te organiseren. Naast deze wekelijkse bijeenkomsten wordt ook een aantal weekendkampen en een jaarlijks zomerkamp georganiseerd. Het bestuur van de scoutinggroep ligt in handen van 10 vrijwilligers.

Ik heb een factuur nodig voor mijn boekhouding.
Onze penningmeester kan voor u een factuur maken.
Neem hiervoor contact op middels de onderstaande button.
Mail onze penningmeester


Ik wil een donatie doen in de vorm van (bouw)materialen, arbeid of dienstverlening

Alle hulp is welkom! Denk je anders dan in geld een bijdrage te kunnen doen aan onze nieuwbouw? Of heb je vragen over ons project? Neem hiervoor contact met ons bouwteam via onderstaande button
Mail het bouwteam

Kies een bedrag
€ 10 Doneren Tegel - In een keuken- en washokgebouw zijn heel veel tegeltjes nodig. Met deze donatie help je ons één tegel verder! 15 donateurs € 25 Doneren 1 kilo gerecyclede papierisolatie  - Om zo min mogelijk te hoeven verwarmen moet het gebouw goed geïsoleerd. Dit gaat gebeuren met duurzame papiervlokken(cellulose). Met deze donatie zorg je ervoor dat een stukje van het nieuwe gebouw geïsoleerd kan worden! 12 donateurs € 50 Doneren Douchekop - Geen washok zonder douches! Met deze donatie help je ons symbolisch aan één douchekop! 16 donateurs € 100 Doneren Toiletpot - Onmisbaar! Met deze donatie zorg je ervoor dat vele scouts de pot op kunnen! 12 donateurs € 250 Doneren Aanrader Log-balk - Het nieuwe gebouw zal opgebouwd zijn uit houten balken. Zogenaamde 'logs'. Met deze donatie help je ons symbolisch één log-balk verder! Alle namen van personen en bedrijven die dit bedrag of meer doneren zullen op een plaquette worden afgedrukt die een prominente plek in de nieuwe blokhut krijgt(als gewenst). 5 donateurs € 500 Doneren Kozijn - Passend in de muren van houten balken zullen er houten kozijnen in het nieuwe gebouw komen. Met deze donatie help je ons aan één van de vele kozijnen. Alle namen van personen en bedrijven die dit bedrag of meer doneren zullen op een plaquette worden afgedrukt die een prominente plek in de nieuwe blokhut krijgt(als gewenst). 3 donateurs € 750 Doneren Dakplaat - Het dak zal bekleed worden met sterke felsen platen. Met deze donatie help je ons één dakplaat dichter bij een nieuwe blokhut! Alle namen van personen en bedrijven die dit bedrag of meer doneren zullen op een plaquette worden afgedrukt die een prominente plek in de nieuwe blokhut krijgt(als gewenst). Alle bedrijven krijgen tevens een plekje op onze website. € 1.000 Doneren Fornuis - Het kloppende hart van de keuken! Met deze donatie help je ons aan de belangrijkste inrichting van de keuken. Alle namen van personen en bedrijven die dit bedrag of meer doneren zullen op een plaquette worden afgedrukt die een prominente plek in de nieuwe blokhut krijgt(als gewenst). Alle bedrijven krijgen tevens een plekje op onze website. 2 donateurs € 5.000 Doneren Fundering - Zonder goede fundering kan je niet beginnen met bouwen. Met deze donatie leg je de basis voor onze nieuwe blokhut! Alle namen van personen en bedrijven die dit bedrag of meer doneren zullen op een plaquette worden afgedrukt die een prominente plek in de nieuwe blokhut krijgt(als gewenst). Alle bedrijven krijgen tevens een plekje op onze website. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen
Bekijk alle

We zijn begonnen!

28-11-2023 | 19:08 Na jaren van voorbereiding, talloze financiële acties, vergunningsaanvragen en de onschatbare steun van sponsoren, fondsen en vrijwilligers, zijn we nu écht begonnen! Op een koude zaterdagochtend begin november kwam een groep van zo'n twintig enthousiaste (oud)stafleden, bestuursleden en ouders van leden, gewapend met breekijzers, hamers en ander gereedschap, samen om de sloop van ons oude keukengebouw te starten. Na een kop koffie en een korte briefing werden in no-time de ramen verwijderd en het dak ontdaan van zijn bedekking. Ondanks een regenbui in de middag werd er onvermoeibaar doorgewerkt. Zo hard zelfs dat er in één dag meer werk werd verzet dan oorspronkelijk gepland voor een heel weekend. Tegen het einde van de middag stonden alleen nog de stenen muren overeind, en onder luid gejuich werd met een shovel de eerste muur omver geduwd. In de dagen die volgden, werd het hele gebouw met behulp van een shovel klein gemaakt en in containers geladen. Ook zijn we gestart met de graafwerkzaamheden voor de fundering. Deze eerste grote stap in de nieuwbouw was een groot succes, en we zijn iedereen die tot nu toe heeft bijgedragen zeer dankbaar. Er staan nog vele klussen op ons te wachten voordat we kunnen genieten van een nieuwe blokhut. Maar zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk!
Lees meer