Een sterke basis

05-03-2024 | 15:07

Na het slopen in november kon eindelijk het opbouwen beginnen. Voor de basis, de fundering, moest er eerst een heel groot gat gegraven worden. Gelukkig kon Pieter dit met een graafmachine doen. Nadat de uitgegraven 'bak' precies op maat was, is deze in januari bekleed met een zogenaamd Hectar vloersysteem wat bestaat uit isolerende EPS platen, een soort piepschuim. Hier zijn de afvoerleidingen onder gelegd, en uiteindelijk is de bak volgestort met beton. Dat was geen eenvoudige klus want een betonwagen kon ons terrein niet opkomen. Opnieuw moest Pieter aan de bak. Dit keer reed hij op en neer vanaf de straat met een kubel (druppelvormige betonbak) om het beton te storten. Dit duurde iets langer dan gedacht waardoor het beton al het aan uitharden was. Na een uur of zes was het eindelijk klaar, eind goed al goed.

Na de fundering was het wachten op de levering van de houtpakketten. De muren en het dak van het gebouw, bestaande uit houten gelamineerde balken, zijn als bouwpakket gemaakt in een fabriek in Finland en deze zijn eind februari met een vrachtwagen voor aan de weg bezorgd. Het betekende opnieuw een potje Tetris voor gevorderden om de verschillende pakketten op het terrein te plaatsen.
De volgende stap is het stapelen van de balken om zo de buitenmuur van het gebouw op te bouwen. Dit stapelen zal komende weken in beslag nemen. Dat betekent dus dat eind maart er iets zal staan dat op een gebouw begint te lijken! Binnenkort zullen we u daarover berichten🏗️🌟