Nieuwe Blauwe Vogelhuis

van totaal € 90.000 (7%)

Gun alle kinderen het kamp van hun leven en help mee ons nieuwe Blauwe Vogelhuis te realiseren!

Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn bouwt een nieuwe groepsaccommodatie ter vervanging van het Blauwe Vogelhuis. Het wordt een ruim en multifunctioneel gebouw met 36 en 44 bedden, twee sanitair groepen, twee keukens en twee verblijfruimtes die ook samengevoegd kunnen worden.  We vinden dat ons Scoutcentrum een aangename plek moet zijn voor iedereen. Daarom heeft het gebouw aangepaste voorzieningen zodat het ook toegankelijk is voor gasten met een handicap.  In het ontwerp, de bouwwijze en de keuze van materialen is rekening gehouden met het duurzame karakter van het scoutcentrum. Gelegen op een prachtige plek midden in het bos, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, biedt het nieuwe Blauwe Vogelhuis nog vele jaren het ideale vertrekpunt voor (scouting)avonturen voor jong en oud. 

Lees meer over de nieuwbouw op onze website.

Word ook sponsor van het Blauwe Vogelhuis! 

De kosten voor de nieuwbouw worden deels gedekt door bijdragen van externe partners van Scouting Nederland en door bijdragen van andere fondsen gericht op jeugd- en jongeren. Voor de inrichting van het nieuwe gebouw en de aanschaf van meubilair in- en rond het verblijf hebben we nog veel geld nodig. Wil je ons helpen?  Je kunt symbolisch een object doneren of zelf een bedrag kiezen om te doneren. Elke euro brengt ons een stapje dichterbij de realisatie van ons nieuwe ingerichte Blauwe Vogelhuis en maakt dat vele jeugd-en jongeren groepen dit jaar al hun kamp op Buitenzorg kunnen houden.  

Meer informatie 

Wil je meer weten? Of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar blauwevogelhuis@scouting.nl  

Over Scoutcentrum Buitenzorg 

Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn is een van de 24 kampeerterreinen van Scouting Nederland en is sinds 1948 gelegen op het voormalig landgoed Buitenzorg. Je vindt er achttien kampeervelden en een drietal binnenaccommodaties. De velden variëren van kleine veldjes geschikt voor een paar tenten tot grotere groepsterreinen die worden verhuurd aan scoutinggroepen en scholen. Op Scoutcentrum Buitenzorg wordt gekampeerd met aandacht voor de natuur en het milieu. Wij zijn één van de ruim 40 scoutcentra in de wereld die voldoen aan de normen van het netwerk van Scout Centres of Excellence for Nature, Environment and Sustainability (SCENES).

Kies een bedrag
€ 50 Doneren Stoel - Doe een donatie voor een stoel zodat iedereen kan aanschuiven. Als bedankje ontvang je een naambandje voor op je Scoutfit of kampvuurdeken ‘Ik bouw mee aan Buitenzorg’. 8 donateurs Nog 72 beschikbaar € 100 Doneren Matras - Met een donatie voor een matras zorg je ervoor dat onze gasten uitgerust weer wakker worden. Als bedankje ontvang je een naambandje voor op je Scoutfit of kampvuurdeken ‘Ik bouw mee aan Buitenzorg’. 2 donateurs Nog 78 beschikbaar € 250 Doneren Tafel - Doe een donatie voor een tafel voor in het Blauwe Vogelhuis en creëer daarmee een vaste plek voor ontmoeting en gezelligheid. Als bedankje mag je naam worden vermeld op een prominente plek in het gebouw. 2 donateurs Nog 18 beschikbaar € 500 Doneren Bed - Doe een donatie voor een bed. Als bedankje mag je naam worden vermeld op een prominente plek in het gebouw. 2 donateurs Nog 78 beschikbaar € 750 Doneren Zonnepaneel - Met de aanschaf van een zonnepaneel kunnen wij ons Blauwe Vogelhuis nog groener maken. Je naam zal worden vermeld op het sponsorbord bij de ingang van het gebouw. Nog 50 beschikbaar € 1.000 Doneren Sponsorpakket 'Mytyl' - Hiervoor ontvang je het volgende: Logo op onze website, logo op het sponsorbord in het gebouw en logo in de digitale nieuwsbrief | Je krijgt 2 vouchers voor een bezoek aan de officiële opening . € 2.500 Doneren Sponsorpakket 'Tyltyl' - Hiervoor ontvang je het volgende: Uitgelicht social mediabericht 1× | Logo op onze website, logo op bouwborden logo op het sponsorbord in het gebouw en logo in de digitale nieuwsbrief | Je krijgt 4 vouchers voor een bezoek aan de officiële opening . € 75 Doneren Aanrader Exclusieve donateursbadge - Koop een exclusieve donateursbadge (75mm in diameter) voor op je Scoutfit of kampvuurdeken. Van deze badge worden slechts 100 exemplaren gemaakt. Bij elke badge ontvang je ook een certificaat. 32 donateurs Nog 68 beschikbaar Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen
Bekijk alle

De sloop van het oude Blauwe Vogelhuis is een feit...

10-07-2024 | 09:03 Eindelijk is het zover: de sloop van het oude Blauwe Vogelhuis is van start gegaan! Nadat de laatste vleermuis het pand had verlaten, kregen we groen licht voor de sloop en nemen we na bijna 60 jaar afscheid van ons geliefde Blauwe Vogelhuis. Drie maanden later dan gepland. Deze week en volgende week zal het gebouw behoedzaam worden afgebroken en afgevoerd. Daarna zal het fundament voor het nieuwe gebouw gelegd worden. Dat betekent dat we na ruim 10 jaar voorbereiding onze droom werkelijkheid zullen zien worden: een prachtig logeerverblijf dat weer voldoet aan de eisen van deze tijd en dat helemaal past in het bos. Enkele karakteristieke klaverbladen in het metselwerk van het oude Blauwe Vogelhuis zullen een ereplekje krijgen op ons terrein. De komende weken zullen we je informeren over de voortgang van de niewbouw.  
Lees meer