Een nieuwe sleper, Scoutingproof klaar voor de toekomst

Sinds 1991 doet onze huidige sleper, de Locomotion II dienst bij scouting Paula Geerts. Destijds is zij aangeschaft om de groeiende vereniging en vloot te ondersteunen. Momenteel is onze vereniging wederom op een dergelijk punt aangekomen. De vereniging is gestaag doorgegroeid en met inmiddels 13 lelievletten in de vloot en ruim 120 jeugdleden krijgt deze sleper het toch wel zwaar.

Tijd voor een grondige aanpak. Zo is dit projectteam ontstaan. Een 5-tal gedreven technische scouts zijn gestart met het verzamelen van ideeën, het uitwerken van plannen en het opstellen van een projectplanning. Deze zijn volledig terug te vinden in de uitgebreide brochure.

De ‘Locomotion III’ zoals de vereniging die nu voor ogen heeft is een robuust ontworpen sleepboot die met het oog op de toekomst gebouwd zal worden. Zo zal het een zeer onderhoudsvriendelijke hybride aangedreven sleepboot worden met de volgende specificaties:

1. Afmetingen:

• Lengte:                     8,0 m
  • Breedte:                   3,0 m
  • Diepgang:                0,8 m
  • Doorvaarhoogte:      2,3 m
  • Stahoogte stuurhut: 2,0 m

2. Techniek:

•  63 pk Mitsubishi dieselmotor
  •  10 kW elektromotor
  •  Hydraulische besturing

3. Gemak en Comfort:

• Ruimte voor materiaal
  •  Ruimte voor personenvervoer
  •  Bedieningsgemak
  •  Basis voor tochten en kampen

Dit project kunnen en willen wij niet alleen doen, daar hebben we ook jullie hulp hard bij nodig. Het benodigde restbedrag ligt aan de start van de bouw op €45.000. Hiervoor zijn wij op zoek naar donateurs, enthousiaste bedrijven en fondsen die ons project willen ondersteunen. Daarnaast is de financiële draagkracht van de vereniging €35.000 en zal de verkoop van de huidige sleper nog eens €10.000 euro opleveren.

Ook zal het ons lukken om met de jeugdleden €5000,- bij elkaar te halen door het voeren van acties. Hiermee zullen ze aan de wereld laten zien dat ze graag hun steentje bijdragen!

De offerte zoals wij die met onze partner Scoutingsleper hebben afgestemd komt uit op een bedrag van €79.000 hiernaast zal er nog voor €3.000 aan uitrusting benodigd zijn en is er een post van €7.000 opgenomen als onvoorziene kosten.

Volgens het door ons opgestelde projectplan zijn de voorbereidingen in het najaar van 2020 gereed en kan in de start van 2021 de kiel gelegd worden.

Wij hopen u op 1 september 2021 aan boord te kunnen nemen voor een rondvaart over de prachtige Westeinderplassen. Tot dan!

www.paulageerts.nl/sleper

facebook logo | Branding, Marketing, Posting Facebook

Made in Kings Heath Instagram Facebook Female Photography - Instagram PNG  logo | Instagram logo, Facebook logo png, Logo facebook Instagram

Envelope Mail Icon Design, PNG, 512x512px, Envelope, Black, Black And  White, Brand, Email Download Free mail