Verbouwing Troephuis Scouting IJsselgroep

van totaal € 12.500 (7%)

Scouting IJsselgroep is bezig met de verbouwing van het Troephuis. Het Troephuis (bouwjaar 1956) was mede door veroudering, intensief gebruik en veranderende eisen, onvoldoende geschikt voor scoutingactiviteiten. Een ingrijpende verbouwing was daarom nodig. Eind 2020 zijn we begonnen met de sloop van het gebouw. In de periode maart-juli 2021 is het casco van het nieuwe gebouw geplaatst. Inmiddels zijn wij met een team van vrijwilligers begonnen aan de grootste klus: de afwerking.

Wij hebben jouw hulp nodig!

Voor de start van de bouw hebben we verschillende acties ondernomen om de financiering rond te krijgen. In die periode hadden we het geluk al verschillende donaties te mogen ontvangen. Hier zijn we erg blij mee. De financiering was helemaal rond en we zijn vol vertrouwen gestart met de bouw. Helaas hebben wij ook last gehad van de Corona-beperkingen en de daarmee gepaardgaande prijsstijgingen en vertragingen door beperkte beschikbaarheid van bouwmaterialen. Een deel van de consequenties daarvan is aan ons doorbelast. Hierdoor zitten we nu helaas weer met een financieel tekort. Omdat we het gebouw niet kunnen afmaken zijn we genoodzaakt een actie op te zetten, zodat we de financiering weer rond krijgen. 

Om het gebouw af te kunnen maken hebben we jouw hulp nodig. Als er voldoende mensen bijdragen, moet het lukken om samen de in totaal ongeveer € 12.500 die nog nodig is bij elkaar te brengen. In ruil voor je bijdrage kun je kiezen uit een aantal leuke beloningen! Kunnen we op je rekenen? Wij hopen van wel!

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting kent verschillende soorten: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging als leidinggevende bij een lokale scoutinggroep, medewerker of organisator van regionale of landelijke evenementen.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 110.000 actieve leden! De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Wat is Scouting IJsselgroep?

Scouting IJsselgroep is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenvereniging, die haar leden een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt in Gorssel en omgeving. In actief samenspel met leeftijdsgenoten wordt een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Met respect voor zichzelf en hun omgeving leren leden eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Kernwaarden zijn: Vriendschap, Outdoor en Traditie.

 Op zoek naar meer informatie of denk jij ons ergens mee te kunnen helpen? Neem dan contact op met onderstaand formulier of via de contactgegevens.

 

Verbouwingscommissie

Financieringscommissie

Scouting IJsselgroep
Kwekerijweg 5
7213AX Gorssel
KVK: 08172128
RSIN: 819129306

In 2016 zijn de eerste stappen naar de verbouwing gezet door het opstellen van een lijst met eisen & wensen vanuit het leidingteam (zogenaamde Programma van Eisen). Zij weten immers het beste welke behoeften er zijn om de verschillende activiteiten voor de jeugd zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat onze jeugdleden het meest profiteren van het nieuwe gebouw! Inmiddels hebben er vele overleggen plaatsgevonden en is het ontwerp in grote lijnen vastgesteld.

 Een belangrijk speerpunt bij de realisatie van het nieuwe Troephuis is dat de sfeer van het huidige Troephuis zoveel mogelijk behouden blijft/wordt teruggebracht. Dit wordt gerealiseerd door:

  • De huidige openhaard / schouw te behouden / te restaureren;
  • Het aangezicht van de buitenzijde zoveel mogelijk te behouden. Denk aan daar waar mogelijk hergebruik van de gebeitste schaaldelen aan de gevels, roedeverdeling in de ruiten en hergebruik van de groene dakplaten;
  • Het terugbrengen van aankleding welke in een periode van 75 jaar Scouting IJsselgroep zijn verzameld;
  • Het terugbrengen van kenmerkende elementen zoals de wandbetimmering bestaande uit halve houten palen.

Het Troephuis zal vanzelfsprekend gaan voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Zo wordt het gehele gebouw goed geïsoleerd en zal er een duurzame Cv-installatie worden geïnstalleerd. Belangrijk speerpunt bij de verbouwing is dat het gehele gebouw toegankelijk wordt voor iederen, dus ook voor mindervaliden. Zo voldoen wij aan de behoefte om een maatschappelijk verantwoord gebouw neer te zetten. Globaal komen de ruimtes er als volgt uit te zien:

Kies een bedrag
€ 10 Doneren Omdat je wilt helpen! - Draag ook bij en doneer 10 euro! € 25 Doneren Insigne Scouting IJsselgroep 75 jaar - In ruil voor dit bedrag ontvang je een gelimiteerde editie van het Scouting IJsselgroep 75 (+1) jarig bestaan. 1 donateur Nog 49 beschikbaar € 50 Doneren Opinel zakmes No. 08 ScoutProof RVS  - Het originele No. 08 zakmes van Opinel met in het heft een ingegraveerd ScoutProof-logo. Lemmet van RVS. Nog 10 beschikbaar € 75 Doneren Scouting IJsselgroep T-shirt/polo - Is jouw Scouting IJsselgroep Polo aan vervanging toe, of heb je er nog geen? Sponsor dan nu en ontvang een Scouting IJsselgroep T-shirt/polo! Geef bij de opmerkingen je maat even aan. 3 donateurs € 125 Doneren Scouting IJsselgroep Vest - Is jouw Scouting IJsselgroep vest aan vervanging toe, of heb je er nog geen? Lekker voor in de wintermaanden! Sponsor dan nu en ontvang een Scouting IJsselgroep vest! Geef bij de opmerkingen je maat even aan. 3 donateurs € 150 Doneren Sponsorpakket 'Welp' - Draag bij met jouw bedrijf: * Vermelding op onze website * Vermelding van bedrijfsnaam op het sponsor/donateur plakkaat in het nieuwe Troephuis Nog 2 beschikbaar € 500 Doneren Sponsorpakket 'Scout' - Draag bij met jouw bedrijf: * Vermelding op onze website * Vermelding van bedrijfsnaam op het sponsor/donateur plakkaat in het nieuwe Troephuis * Samen kijken we naar een uitdagende aanvullende tegenprestatie die wij kunnen leveren Nog 1 beschikbaar € 500 Doneren Workshop outdoor cooking voor 15 personen - Leuk om met je familie of collega's te doen! Je leert om te gaan met een Dutch Oven en hoe je op/in het vuur kunt koken. Inclusief drankjes en snacks. Nog 2 beschikbaar € 750 Doneren Pizza-avond voor 30 personen - Scouting IJsselgroep heeft een echte steenoven in de kampvuurkuil staan. Jij en je gasten stellen jullie eigen pizza samen, wij bakken hem af. Ondertussen hebben jullie een gezellige avond. Deze pizza smaakt lekkerder dan thuis! Nog 2 beschikbaar € 1.500 Doneren Outdoorweekend voor 10 personen - Laat bij Scouting IJsselgroep oude tijden herleven tijdens een volledig verzorgd outdoorweekend in of bij het nieuwe Troephuis! Nog 2 beschikbaar € 7.000 Doneren Draag bij aan het herstel van de openhaard - De karakteristieke openhaard is als enige overgebleven uit het oude Troephuis. Draag bij, zodat we deze weer in ere kunnen herstellen! Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen